Vakantiesalon van Brussel & Sports Fair: een dubbele beurs met een dubbele beleving!

Na het succes van de vorige editie organiseert FISA opnieuw het Vakantiesalon in combinatie met de Sports Fair in Brussels Expo

Van donderdag 2 tot zondag 5 februari 2017 zal het Vakantiesalon van Brussel plaatsvinden in paleizen 3, 4 en 5. De Sports Fair start op vrijdag 3 februari in het aanpalende paleis 8 met de patio. De eerste editie van de Sports Fair vorig jaar, in combinatie met het Vakantiesalon van Brussel, was een groot succes en trok maar liefst 117.000 bezoekers! Meteen een goede reden om ook dit jaar beide beurzen te combineren. Het Vakantiesalon van Brussel en de Sports Fair, één toegangsticket voor een dubbele beurs met een dubbele beleving!

Vakantiesalon van Brussel 2017: dé uitgelezen plaats om vakantieplannen tot leven te brengen

Met 30.000 m², meer dan 800 exposanten en maar liefst 117.000 bezoekers is het Vakantiesalon van Brussel de grootste toerismebeurs in België. Het is een niet te missen evenement voor avontuurlijke reizigers, nieuwsgierige jongeren, voor gezinnen met kinderen, levensgenieters en voor iedereen die zijn blik op de wereld wil verruimen. Stappen, fietsen, rijden, vliegen, ontdekken, beleven en ontmoeten... voor elke reiziger biedt het Vakantiesalon van Brussel de gepaste formule. Liever een rustvakantie? Check! Het Vakantiesalon biedt een waaier aan zonnige bestemmingen om helemaal weg te dromen en te relaxen.

Door de snel evoluerende digitale wereld heeft iedereen toegang tot de virtuele informatiestroom en de mogelijkheid om reizen online te boeken. Toch is er één belangrijke schakel die ontbreekt, namelijk een persoonlijk en professioneel advies. Op het Vakantiesalon kan u praten met lokale gidsen, advies inwinnen bij ervaren reisagenten en overleggen met exposanten om uw reis tot in het kleinste detail af te stemmen op uw wensen. Bovendien zijn er ook salonvoorwaarden waardoor uw droomreis financieel plots een stuk interessanter wordt. It’s a deal?

Twee nieuwe thema´s: citytrips en honeymoon

Europa ademt cultuur, gastronomie en gastvrijheid uit en er is niets heerlijker dan een weekendje of midweek weg om de klassiekers zoals Parijs, Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Londen, Rome, Venetië, Wenen, New York, enz. te bezoeken. Maar er zijn zeker ook verborgen pareltjes op onze Europese kaart, van noordelijk Scandinavië tot het Middellandse Zee-gebied, die meer dan een bezoekje waard zijn. Een citytrip in een low-budget verblijf of een vijfsterren wellness hotel… Laat u inspireren op het Vakantiesalon!

Wittebroodsweken gaan traditioneel gepaard met azuurblauwe zee, hagelwitte stranden en wuivende palmbomen op een exotisch strand. Een perfect plaatje, maar misschien zijn er nog andere originele formules voor honeymooners zoals een safari, een luxueuze cruise of een gewaagde reis naar Las Vegas? Wij halen alvast de enige echte Graceland Wedding Chapel van Las Vegas naar Brussels Expo mét bijhorende Amerikaanse dominee. Kom met uw geliefde naar het Vakantiesalon voor een onvervalste Las Vegas trouwceremonie en zeg ‘YES I DO’!

Twee nieuwe dorpen: natuur & ontdekking en camping & caravan

Backpacking zit in de lift en is de ideale manier om de ongerepte natuur en de schoonheid van onze planeet te ontdekken. Trek door Europa, Azië, Afrika, Noord- & Zuid-Amerika, Australië en zelfs Antarctica om u één te voelen met de natuur. Niet zo avontuurlijk aangelegd? Er zijn tal van mogelijkheden om onder begeleiding of in groep een georganiseerde ontdekkingsreis te maken met originele overnachtingen in lodges, B&B’s, glampings, boomhutten en chalets midden in de natuur. Uw ontdekkingstocht start op het Vakantiesalon.

Dag 1 van uw vakantie: er heerst een gezonde opwinding om helemaal gepakt en gezakt in uw auto of mobilhome te stappen richting vakantiebestemming. Meer dan 8,7 miljoen Belgen vertrekken jaarlijks op reis met de auto, caravan of mobilhome. En gelijk hebben ze want er zijn tal van mooie bestemmingen in Europa en meer specifiek in onze buurlanden zoals Frankrijk, Nederland, Spanje en Duitsland. Het gevoel van vrijheid wordt nog versterkt door een vakantie op een camping. Kom het aanbod ontdekken op het Vakantiesalon!

Sports Fair 2017: Paleis 8 + Patio = 3 dagen een echt ‘sportpaleis’!

Smeer uw benen in voor de 2de editie van de Sports Fair, de grootste sportbeurs in België. Na het geweldige succes van de eerste editie vorig jaar, zetten we nu alle zeilen bij om ons bezoekersaantal van vorig jaar (117.000 bezoekers) te overtreffen.

Van vrijdag 3 tot zondag 5 februari 2017 is Paleis 8 met de Patio ‘the place to be’ voor sportievelingen en niet-zo-sportievelingen. Op de kalender van Sports Fair staan meer dan 200 demonstraties en initiaties door professionals, standen met bekende en nieuwe sportmerken, de nieuwste trends in sportmaterialen, voedingssupplementen, coaches, trainers en zoveel meer…

Van voetbal tot hengelsport, van hockey tot taekwondo, van crossfit tot jetskiën, van paardrijden tot wielrennen, de Sports Fair 2017 brengt een gevarieerd aanbod van bekende en minder bekende sporten samen. Zowel de sportprofessional als de beginnende sporter zal geïnspireerd en geprikkeld worden door z’n favoriete sporten en de laatste nieuwe trends qua sportkledij, sportmateriaal en sportvoeding. Ready? Set? Go!

Iedereen welkom op de Sports Fair!

De Sports Fair heeft een zeer uitgebreid en gevarieerd aanbod voor jong en oud, van de recreatieve tot de professionele sporter. Daarnaast zullen er vertegenwoordigers zijn van bekende en minder bekende sportmerken van kledij, materiaal en voeding. Ontdek de grootste sportwinkel van België in paleis 8 waar u kan netwerken en interessante business contacten kan leggen. De verschillende overkoepelende sportfederaties en grote sportclubs werken mee als deelnemer aan onze projecten door forums, opleidingen, demonstraties, enz. te organiseren. Ook de sportinstellingen zetten we in de kijker op de Sports Fair 2017. Het huren, exploiteren, oprichten, onderhouden, beheren en ter beschikking stellen van sportaccommodaties is noodzakelijk voor het kunnen uitoefenen van uw favoriete sport.

BEURZEN PRAKTISCH

VAKANTIESALON VAN BRUSSEL

BRUSSELS EXPO - PALEIS 3 – 4 – 5
Belgiëplein 1 – 1020 Brussel
 

Donderdag 2 tot zondag 5 februari 2017
10 tot 18 uur (vrijdag afterwork tot 20 uur)

TOEGANG € 10 – TICKETS ONLINE € 5

1 ticket = 2 beurzen
kinderen -12 jaar gratis

www.vakantiesalon.eu

SPORTS FAIR

BRUSSELS EXPO - PALEIS 8 + PATIO
Belgiëplein 1 – 1020 Brussel
 

Vrijdag 3 tot zondag 5 februari 2017
10 tot 18 uur (vrijdag afterwork tot 20 uur)

TOEGANG € 10 – TICKETS ONLINE € 5

1 ticket = 2 beurzen
kinderen -12 jaar gratis

www.sportsfairbelgium.be

 

PERSCONTACTEN

Silke Winters
Account Executive Grayling PR Belgium

E-mail: Silke.Winters@grayling.com
Tel: +32 2 713 07 40

Philippe de Beer
Marketing & Communication FISA

E-mail: p.debeer@fisa.be

Tel: +32 2 663 14 18

###

NOOT AAN DE REDACTIE

Volg Grayling via de verschillende kanalen (via mailings, op press.grayling.be of via bovenstaande contactgegevens) en kom binnenkort ook te weten wat de highlights van elk van deze beurzen zijn en hoe u kan accrediteren voor perstoegang op de beurzen.

OVER FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM-group, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van FISA om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is gestart in 2003 met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen Cocoon, het Voedingssalon, het Vakantiesalon en de Sports Fair. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.

 

Contacteer ons
Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM-group, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van FISA om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is gestart in 2003 met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen Cocoon, het Voedingssalon, het Vakantiesalon en de Sports Fair. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.

Vakantiesalon op Facebook: https://www.facebook.com/vakantiesalonbrussel

Sports Fair op Facebook: https://www.facebook.com/sportsfairbelgium/