FISA lanceert in 2016 nieuwe generatie beurzen met bundeling van 3 beurzen in 1

Sports Fair: eerste nationale Belgische multi-sportbeurs

Maandag 21 december 2015 — FISA lanceert in 2016 een nieuw concept van beurzen: drie beurzen over verschillende onderwerpen, op dezelfde plaats op hetzelfde moment met het oog op nog meer mogelijkheden en nog meer beleving voor de bezoeker. Begin februari 2016 organiseert FISA in Brussels Expo voor het eerst op hetzelfde moment het Vakantiesalon, de Zenithbeurs voor de actieve 50+’er en daarbovenop de gloednieuwe Sportbeurs, de eerste multi-sportbeurs in België die een 50-tal sporten voorstelt. Alle drie zetten ze in op nog meer beleving. Sinds FISA de beurzen overnam van BFE in 2014, is dit het eerste herdachte concept. 

 

Beleving wint aan terrein op informatie

Nu mensen steeds minder tijd hebben en het internet steeds vaker de traditionele contact- en informatiepunten overneemt, wordt het concept van beurzen soms in vraag gesteld. FISA is er echter van overtuigd dat mensen net in deze tijd de mogelijkheid om rechtstreeks met experts in de materie te spreken, nog meer appreciëren. Maar dit moet dan wel anders dan vroeger.

Pierre Hermant, Managing Director FISA, legt uit: “Informatie is er voldoende voorhanden op het internet. Waar de beurzen vandaag de dag het verschil kunnen maken, is in de beleving. Met onze beurzen willen wij dan ook meer dan ooit inzetten op beleving in alle mogelijke vormen, die inspelen op alle vijf de zintuigen.”

 

3-in-1 beurs biedt 3 keer meer mogelijkheden

Om deze beleving nog een niveau hoger te tillen, lanceert FISA een nieuw concept van de 3-in-1 beurs. Zo zal de Zenithbeurs op hetzelfde moment plaatsvinden als het Vakantiesalon. De actieve 50+’er die op zijn leeftijd vaak eindelijk terug tijd krijgt om opnieuw met twee in koppel op reis te gaan of nog een laatste mooie reis met de kinderen wil maken, kan op die manier meteen ook op het Vakantiesalon terugvinden wat hij zoekt. En misschien nog wel de mooiste troef van allemaal: dit jaar organiseert FISA voor het eerst ook een multi-sportbeurs op Brussels Expo tijdens dezelfde periode.

Peter Coun, Marketing Director FISA, licht de nieuwe beurs toe: “Met de Sportbeurs hebben we een primeur in België want naast enkele kleinere beurzen die focussen op specifieke sporten, is het nog nooit gebeurd dat op één beurs om en bij de 50 sporten aan het publiek worden voorgesteld en aangeboden."

 

Eerste nationale multi-sportbeurs

Sporten is vandaag niet enkel meer voor competitiebeesten of topatleten. Gezien het in deze snel draaiende maatschappij niet meer zo vanzelfsprekend is om naast alle andere prioriteiten ook je gezondheid op peil te houden, proberen steeds meer mensen toch wat aan sport te doen om fit te blijven. Net door deze hype, is het aanbod aan sporten enkel maar groter geworden en wordt de keuze er niet gemakkelijker op. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, is de eerste vraag die je je moet stellen: welke sport past nu bij mij? Ben ik iemand die liever alleen sport of in groep, liever binnen of buiten? De Sportbeurs biedt de mogelijkheid om dit uit te zoeken. Niet alleen heb je - met een aanbod van maar liefst een 50-tal sporten - een mooi overzicht op de beurs, je kan heel veel sporten ook meteen uitproberen. En dit geldt zelfs voor minder evidente sporten, zoals watersporten.

 

Beleving met de vijf zintuigen

Hoe wil FISA meer beleving brengen? Door bijvoorbeeld de bezoekers van het Vakantiesalon lokale drankjes en gerechten te laten proeven en lokale sporten of kunstvormen te laten uitproberen in een waarheidsgetrouw decor. Op de Sportbeurs zal dat kunnen door niet alledaagse sporten zoals jetskiën zelf uit te proberen en op Zenith zal de actieve 50+’er kunnen deelnemen aan kwalitatieve lezingen over de onderwerpen die hem bezighouden.

 

 

                                                              De beurzen praktisch 2016

Het Vakantiesalon

Waar? BRUSSELS EXPO, Paleizen 4-7

Wanneer? 4 t.e.m. 8 februari

Meer info? www.vakantiesalon.eu 

 

De Sportbeurs

Waar? BRUSSELS EXPO, Paleis 8

Wanneer? 5 t.e.m. 7 februari

Meer info? www.sportsfairbelgium.be

 

Zenith

Waar? BRUSSELS EXPO, Paleis 9

Wanneer? 4 t.e.m. 8 februari

Meer info? www.zenith.be

 

 

Over FISA

FISA maakt deel uit van de DEFICOM-groep, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Bij deze beurzen en evenementen is het FISA’s missie om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is opgestart in 2003 met de aankoop van de bouwbeurs Batibouw en heeft daarna geleidelijk aan haar portefeuille uitgebouwd met de beurzen: Cocoon, het Voedingssalon, Zenith, het Vakantiesalon en vanaf 2016 ook de Sportbeurs. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2700 exposanten en 700 000 bezoekers.